• AEV Afsluitingen
  • Blanckaert & Bruls
  • REPCONSULT
  • Frank Roets
  • ROUX
  • Theunissen
  • Groep Hendrickx
  • Mecam Group

Michiel Vanthoor v. Vantoog

Gezwaand - Senior Mijnlamp 2011-2012

Stad:
Bret-Genk
Studie: Burgerlijk Ingenieur
Geboortejaar: 1990
Burgelijke Staat: Bezet
Peter: Borokov
Favoriete uitspraak: "We gaan over tot de orde van de dag"

Mijnheer Vanthoor – beter bekend als Vantoog, Toog of Grote Kruk – heeft een half jaar in Grenoble gezeten. Het zal u niet verbazen dat hij daar dicht bij een skigebied zat en naast het veelvuldige skiën constant in après-ski mode was. Ik moet er geen tekenin- getjes bij maken, hij heeft er niets van gebakken daar. Hij heeft dan ook beslist om werk te gaan zoeken – de sukkelaar – maar daar kom ik later op terug.
Hij was dus op uitwisseling in la Douce France. U heeft wellicht al gehoord van die Erasmustoestanden... Oh Oh Cherso onder het mom van een academische uitwisseling; zwijnerij tot en met! Niet te verantwoorden... Als zijn ouders op bezoek kwamen, was hij genoodzaakt een chalet af te huren. Om de huur te kunnen betalen, moest hij vervol- gens 3 weekends lang rekken vullen in de Carrefour op de Rue de Strasbourg. Het heeft geloond: zijn ouders zullen nooit iets te weten komen over zijn vettige praktijken.
Als hij terug hier was, heb ik hem dan gevraagd wat hij daar feitelijk gedaan heeft. Dat was geen goede vraag. U beseft het of niet, maar in Frankrijk wordt er geen bok gecon- sumeerd. Sterker nog, ze hebben daarvan de accijnzen zelfs recent verhoogd. Michels was dus genoodzaakt om continu wijn te drinken en als hij uitging een flesje chartreuse. Frans water zoals Evian of Vittel is immers veel te duur voor een student, die luxe kon hij zich niet veroorloven. Al die toestanden hebben zijn verblijf gemaakt tot één door- lopende waas en vanzelfsprekend kon hij me dus ook niet veel navertellen.
In de Mijnlamp hebben we hem gelukkig niet moeten missen, hij had het geniale plan be- dacht om een dubbelganger naar ons te sturen die dan ineens schacht zou worden. Om- dat hun stem hetzelfde is, zouden we op de cantussen hetzelfde niveau van samenzang kunnen bereiken. Vantoog zorgde dat de kwaliteit gegarandeerd bleef. Uit dankbaarheid voor zijn voorzienigheid, kwam ik tot het besluit dat zijn substituut wat naam betreft aan hem gelinkt moest worden. Na uren peinzen en overwegen, kwam ik tot besluit dat een Toog niet kan zonder Kruk. Zo geschiedde.
Zoals eerder gezegd, is hij op zoek naar werk. Als burgerlijk ingenieur energie, zal hij ge- makkelijk werk vinden bij Tractebel Engineering, Elia, Mecam, Frank Roets, Peter Beckers, Ilex10, Blanckaert & Draye, Omnius ... Kortom, wie hem kan aannemen heeft geluk. Ge- lukkig voor hem is van die zever hierboven, praktisch niets waar. Deze prachtkerel is een van de meest plichtsbewuste mensen die ik ken, die handelt wanneer het moet. Hij werkt hard, heeft veel inzicht en was meer dan een waardig opvolger. Ik wens hem heel veel succes en geluk in de post-Mijnlampperiode en ik hoop heel hard dat we later in Londen, New York, Frankfurt of Parijs nog eens samen een pint gaan drinken.

Dixit Zillertal