• AEV Afsluitingen
  • Blanckaert & Bruls
  • REPCONSULT
  • Frank Roets
  • ROUX
  • Theunissen
  • Groep Hendrickx
  • Mecam Group

Maarten Hermans v. Zwan

Gezwaand - Senior Limburgse Gilde 2013-2014

Stad:
Dilsen-Stokkem
Studie: Burgerlijk Ingenieur
Burgerlijke staat: Genesteld bij de koningin der eenden
Geboortejaar: 1991
Peter: Zillertal
Favoriete uitspraak: "Kom, zet die ma"

Commilitones, seniores,


Ik heb het genoegen om Zwan aan u te mogen voorstellen, een man die reeds 3 jaar geleden als jonge knaap het clubleven betrad. Voor het eerst sinds de heroprichting recruteerde de Mijnlamp ook een lid uit de velden aan de Maas, waar zeker wel een schachtbok te vinden is, en waardoor Zwan volbloed Mijnlamper gekroond kon worden. Eerst kende deze jongeman een schuchter bestaan doch na contact met de Mijnlampers op de befaamde Hasseleta skivakantie, nu ook beter bekend als Mijnlamperbroeikas, was hij overtuigd om zijn leven te laten openbloeien met het beste wat Leuven een student kan bieden; het clubleven. Mijn tweeling, mijn medeschacht, samen hebben we een band die enkel samengedoopte schachten kunnen ervaren.


Na het schachtenleven ging deze 'Ambi'tieuze kerel resoluut voor het ambt van schachtenmeester en kon hij dit ambt met succes binnenrijven. Er stond hem een moeilijke erfenis te wachten aangezien de toenmalige schachtenmeester het ondertussen had geschopt tot senior van moeder mooiste, le Mijnlamp. Ook hij ging de geschiedenis in als schachtenmeester die met lijf en leden probeerde en er ook in slaagde om de schachten onder controle te houden, daar hij, zoals de geschiedenis het voorschrijft, vaak zatter eindigde dan de schachten, noem het "het schachtenmeestercomplex".


Na een jaar schachtenmeester, en met genoeg ambitie, stelde hij zijn wens voor aan de club om voor dat bronsgroen-maagdelijk wit breed lint te gaan. Het duurde dan ook niet lang tot de club zich unaniem achter Zwan zette en er samen voor ging om voor de 1e maal sinds de geschiedenis van de Mijnlamp de Limburgse Gilde tot twee opeenvolgende jaren toe te domineren. Dankzij een straf staaltje politiek en een sterk kandidatuur schopte Zwan het tot senior Limburgse Gilde en kon hij in de voetsporen treden van onze befaamde houd-uw- dochters-binnen-en-uw-moeders-zijn-ook-niet-veilig Borokov.


Ik wens hem veel succes in zijn lopend ambt en hoop dat het de volgende LG-cantus wel aan mij ligt dat ik me de helft niet meer herinner.
Een groet, een pint, Blackout
Senior Moeder Mijnlamp 2013-2014